Danmarks ældste motorklub

Dansk Motor KlubDansk Motor Klub blev etableret allerede i 1907 og er dermed Danmarks ældste motorklub.

Den 24. november 2012 afholdt Dansk Motor Klub sin 105 års Jubilæumsfest. Det foregik på Hotel Comwell i Snekkersten og festen markerede stiftelsen af Dansk Motor Klub i 1907. Stifteren var Kaptajn G. Rosenkrone von Benzon, der etablerede klubben på grund af den stigende interesse for de nye transportmidler: motorcyklen og det benzindrevne automobil.

DMK var en klub som udover motorinteressen også var en selskabelig klub, hvor der fra starten skabtes en stærk kammeratskabsfølelse, som fortsat er kendetegnende for klubben.

Klubben voksede i medlemstilgang og var i 1914 landets største motorsportsklub. Samme år arrangerede klubben den store motorudstilling i Tivoli. Senere stod klubben for adskillige motorløb, herunder de kendte Skagensløb i samarbejde med dagbladet Politiken.

Prins Axel, barnebarn af Kong Christian d. 9., viste fra et meget tidligt tidspunkt motorsporten og DMK meget stor interesse og fik derfor også øgenavnet ”Kardan-Axel” i klubben og blev naturligt æresmedlem af DMK.

I 1915 blev redaktør Alfred Nervø på dagbladet Politiken formand. Udover at være en ivrig motorkører var han også en vovehals. Allerede i 1910 fløj han sammen med humoristen, forfatteren Robert Storm Petersen fra Kløvermarken ind over København.

I 1919 grundlagde DMK de senere så velkendte Fanø-løb. Her var de ideelle forhold, store vidder og det rigtige underlag, hvor automobilerne endda opnåede verdensrekorder.

De populære Fanøløb blev afholdt indtil 2004 og DMK arbejder på at genoptage disse historiske løb.

Klubben afholder fornøjelige kegleaftener på Frederiksberg, Fugleskydning på Sølyst i Klampenborg, Motor Rally og masser af automobilevents rundt om i Danmark. Flere af motordrengene er i besiddelse af adskillige klassiske og velbevarede veteranbiler såvel som indregistrerede sjældenheder som vises frem ved klubbens forskellige arrangementer.

Siden 2010 har Direktør Christian Seidenfaden stået i spidsen som formand som sammen med alle motorkammeraterne viderefører og værner om de stolte traditioner i DMK.

Læs mere
Dansk Motor Klub
Esplanaden 4, 1.
1263 København K
www.dmk1907.dk