Charles Stewart Rolls

Charles Stewart Rolls (1877-1910) var rigmandssøn, playboy og med til at skabe Rolls-Royce, et af de mest prestigefyldte bilmærker verden endnu har set.
Charles Stewart Rolls blev født den 27. august 1877 i Berkeley Square, London. Den 1,95 meter høje Rolls blev uddannet på Eton College og Trinity College i Cambridge, og fattede tidligt interesse for maskiner.

I en alder af 18 år købte han en bil som kun den tredje i hele Wales. I 1902 etablerede han en af Storbritanniens første bilforhandler med import af franske biler. I 1906 startede han sammen med Frederick Henry Royce selskabet, der skulle sætte standarden for luksusbilen over dem alle, nemlig Rolls-Royce.

Royce var den tekniske ekspertise, mens Rolls sikrede det finansielle opbakning og købmandskabet. Bilerne vandt stor anerkendelse, og hver eneste detalje blev håndbygget.

Bilerne var notorisk store, dyre og håbløse benzinslugere og på ingen måde en drivers car. Med en Rolls Royce i garagen, havde man råd til chauffør, der kunne pudse, polere og bringe herskabet standsmæssigt til og fra selskaber i society verdenen.

Charles Stewart Rolls var også flypioner, foretog mere end 170 opstigninger i ballon, og var en af stifterne bag the Royal Aero Club i 1903. I 1910 blev han den første der krydsede den engelske kanal i et fly to gange uden stop. Turen varede i alt 95 minutter.

Charles Rolls døde den 12. juli 1910, da han styrtede i sit fly under en opvisning på Bournemouth-flyfestivalen. Flyets haleparti faldt af og Rolls styrtede til jorden.