BMW

Bayerische MotorenWerke, eller mere mundret BMW, er en tysk bilkoncern, som med udpræget sportslige biler har en stor og meget trofast fanskare over det meste af verden.

Den tyske bilkoncern blev grundlagt i 1916 som Bayerische Flugzeugwerke, og fik sit nuværende navn i 1922. Selskabet producerer biler og motorcykler i den øvre ende af skalen for pris og kvalitet.

BMW har overtaget produktionen af tidligere engelske klenodier som Minis (i Danmark Morris Mascot) og Rolls-Royce. I 2004 producerede selskabet over 1 millioner BMW-biler og 875 Rolls Royce. Hertil kommer en produktion på over 900.000 motorcykler.

BMW er en af bilindustriens bedst indtjenende virksomheder med et overskud i 2010 på mere end 24 milliarder kroner og 105.000 ansatte.

Køreglæden
En BMW forbindes med køreglæde (freude am fahren) og kaldes meget ofte for en drivers car, det vil sige en bil, hvor der er taget mest hensyn til føreren.

BMW er både for det yngre publikum, som typisk anskaffer sig en brugt model og for den højtstående direktør, som gerne selv vil køre hjem og fra tid til anden nyder en omvej ad kringlede sogneveje.

BMW er da også en bil, man har lyst til at sætte sig ind bag rattet i, om end de større modeller i f.eks. 7-serien også excellerer i glæde ved den rolige og komfortable fremfærd.

BMW deler ophavslandet Tyskland med bl.a. Mercedes og Audi og konkurrencen indbyrdes i denne treenighed af kvalitet, teknik og sport har næppe været mere udtalt end i disse år. Disse kronede mærker kæmper på millimeter om den bedste teknik, den højeste kvalitet og den ultimative køreoplevelse.

BMW har som den eneste af de tre mærker alene valgt at benytte baghjulstræk (eller firehjulstræk), mens både Audi og Mercedes benytter forhjulstræk. Denne sværgen til træk på de bagerste hjul er det tætteste man kommer på religion i bilverdenen.