BMW 116i 3-dørs

bmw116i3dsmallRedaktionen har tilbragt en uge i en BMW 116i. Største forskel fra tidligere testbiler er det faktum at det var modellen med 3 døre. Det fungerer udmærket, men vi foretrækker et par ekstra døre.
Det er vanskeligt at finde noget negativt at sige om BMWs modeller, foruden den faktum at de lynhurtigt bliver urimeligt dyre i Danmark. Det er et argument som er gældende for alle bilmærker, desværre.

Modellen er basishvid, men det passer meget godt til bilen.

Det er udmærket med start/stop systemet i BMWs efficient drive. Man vænner sig faktisk ret hurtigt til at bilen går i stå ved lyskryds. Jeg er ikke sikker på at man i praksis kan opnå de lovede 10% besparelse, men systemet fungerer upåklageligt – og da det er en benzinmotor er man fri for rystelserne når motoren kobles til igen.

bmw116i34

Motoren er bmws mindste, og det kan jo få enhver farthungrende motorjournalist til at kede sig på forhånd, når data blot siger 1596 ccm og 122 hestekræfter. Til daglig fragter man jo unger til og fra daginstitituioner i stationcar med 135 hestekræfer og den er bestemt ikke hurtig. Så hvordan skal det blive andet end kedeligt? Ja, svaret er kort og godt BMW, for der er ikke ret mange der magter kunsten at lave motorer som dem.

bmw116i3d5

Sportmodellen er udstyret med lækkert sportsrat i læder og velstøttende sæder. Det er med til at give et indtryk af en væsentlig hurtigere bil, end præstationerne, som knap kan måle sig med en familiebil fra konkurrenterne. Bevares, den render 200 på toppen, men 0-100 tager næsten 11 sekunder. På papiret burde den således være en halvtam fornøjelse, men virkeligheden er en anden. Man mangler ikke kræfter, med mindre man kommer fra en større BMW og den tager sving let og ubesværet. Det er en fornøjelse at køre i bilen.

bmw116i3d2

Den klejne motor til trods, så har BMW altså formået at gøre bilen rimeligt underholdende at køre i. Bevares, den rykker i sagens natur ikke som en en 130i med 265 heste eller en 120d for den sags skyld.

bmw116i3d

En af mine bedste venner var lidt speciel i sine yngre dage; han nægtede konsekvent at køre i andet end biler med tre døre. Årsagen var ganske simpel, idet han mente det var langt nemmere at vaske en bil med tre døre frem for en med fire eller fem. Hvis man er meget pertentligt med sin bilvask, kan jeg godt se argumentet, men i daglig brug, så er 5 døre bedre.

Tekniske data

Model

BMW 116i 3 dørs

Pris

Ikke oplyst 

Motortype4 cylindre, benzin

Træk

Baghjulstræk

Slagvolumen

1.596 ccm

Ydelse

122 hk ved 6.000 o/min

Moment

150 nm ved 4.300 o/min

Gearkasse

6 trin manuelt

Topfart

200 km/t

0-100 km/t

10,6 sekunder

Forbrug opgivet

15,8 km/l ved blandet kørsel (EU-norm)

Forbrug målt

15,4 km/l ved blandet kørsel

Bagagerum

Ukendt

Køreklar vægt

Ikke oplyst

totalvægt

Ikke oplyst

L/B/H

Ikke oplyst

Testperiode

Marts 2008

Testvarighed

7 dage

Testlængde

500 km

Testvejr

Solskin, regn, 5-15 grader

Testområde

Motorvej, landevej, by

Standardudstyr

elruder, tågelygter foran, fjernbetjent centrallås, start/stop knap, el-justerbare sidespejle med varme, højdejusterbart forsæde og rat, radio/cd, to-zone klimaanlæg, sportsæder, sportsundervogn

Konkurrenter

Audi A3