Bilsalget faldt markant i marts

Bilsalget i marts er netop offentliggjort og det var ikke opmuntrende tal. Ifølge De Danske Bilimportører var der således tale om en markant tilbagegang og det kommer lige efter en februar, hvor der ellers var en tocifret stigning i bilsalget. 

Helt præcis kom der 13.615 nye biler kom på gaden i marts 2012, svarende til en tilbagegang på 18,9 procent sammenlignet med marts 2011. Hvor personbilerne dermed brød det positive mønster fra årets første måneder, fastholdt varebilsslaget fremgangen og voksede med 2,7 procent.

På trods af et salg på 13.615 nye personbiler bød marts måned dermed på en markant bremse på væksten i bilsalget. Salget dykkede med 18,9 procent sammenlignet med marts sidste år, og bragte dermed salget i årets første kvartal ned på niveau med sidste års rekordsalg.

“Ganske som forventet har ændringerne i registreringsafgiften givet en række usædvanlige forskydninger i salget. Efter et ekstraordinært salg i de sidste dage af februar bremsede markedet helt naturligt op i begyndelsen af marts efter fremlæggelsen af regeringens forsalg til ændringer i leasingreglerne. Der er dog primært tale om forskydninger, for ser vi februar og marts samlet, så er der solgt 27.807 mod 28.376 sidste år. Det er stort set på niveau med sidste års rekordsalg og 13.615 biler i påskemåneden er historisk set ligeledes et meget pænt salg,” siger Bent Mikkelsen, der er adm. direktør hos De Danske Bilimportører.

Han forudser, at effekten af leasingindgrebet på personbilssalget vil aftage over de kommende måneder.

”Indgrebet – og den betydelige mængde biler fra februar – vil fortsat kunne aflæses i tallene over de kommende måneder, men vi oplever fortsat en meget stor efterspørgsel fra især de private købere og med en række nye modeller på vej ind på markedet forventer vi fortsat en positiv udvikling, siger Bent Mikkelsen.

Mens personbilerne ikke kunne fastholde de positive takter, så fastholdt varebilsmarkedet den stabile vækst i marts. Med 2.134 nye varebiler i marts, voksede salget med 2,7 procent sammenlignet med samme måned sidste år.

Med 396 nyregistrerede lastbiler i marts fortsatte også lastbilssalget den betragtelige fremgang, der har kendetegnet første kvartal. Markedet voksede med 12,2 procent sammenlignet med marts 2011 og de kontinuerlige stigninger i salget giver anledning til en forsigtig optimisme hos importørerne.