VW Passat R36

Hvis man synes den almindelige Passat ikke rykker sig hurtigt nok, kan man jo altid vælge Passat R36. Det er den vildeste og hurtigste Passat til dato.

6 cylindre og 300 heste
Hvis man synes TDI versionen af familiebilen Passat er lidt for kedelig, så vent bare til modellen med tilnavnet R36 kommer til Danmark. Med en motor på 3,6 liter, 6 cylindre og 300 hk bliver det den stærkeste serieproducerede Passat nogensinde.

For at sikre en nogenlunde rolig overførsel af alle de mange kræfter, har bilen som standard VWs firehjulstræk kaldet 4Motion. I kombination med det unikke DSG-gear, som vi tidligere har testet og rost til skyerne, når Passat R36 100 km/t på blot 5,6 sekunder.

Også til familien
Hvis man skal have en gyldig grund til at købe bilen til hele familien, så kan den tillige leveres i stationcarudgave. Her må man dog bruge “hele” 5,8 sekunder før den rammer 100 km/t. Begge modeller har en elektronisk begrænset tophastighed på 250 km/t.

R er for Race
Den man i sin tid lancerede den første R-model i form af Golf R32 med 241 heste, skabte det fornyet opmærksomhed i super GTI-klassen, som Golf selv havde skabt i sin tid. En senere version af R Golfen ydede 250 hestekræfter, mens den nye Passat R36 altså får hele 300 hestekræfter.

Der er kælet for de optiske detaljer på bilen, med det specielle R-emblem på fronten og naturligvis sænket undervogn. I det hele taget vidner de officielle fotos om en meget dynamisk bil.

Posted Under