VW EOS

Man siger ofte, at der ikke findes dårligt vejr, blot det forkerte tøj. Hvis det står til VW skal den gamle sætning omskrives til at der ikke findes dårligt vejr, kun den forkerte bil. Det er i hvert fald påstanden op til introduktionen af den helt nye VW Eos.Bilen kaldes en cabriolet-coupé og er reelt en coupe eller en cabriolet eller en firepersoners personbil med soltag. Disse multibiler er et spændende koncept,  som er forsøgt flere gange hos andre producenter. Som noget helt nyt, tilbyder Eos et særligt indbygget soltag i pladetaget, så man på mindre solbeskinnede dag alligevel kan åbne lidt ud til det fri. Pladetaget åbnes og lukkes på blot 25 sekunder.

En gudinde
Eos er opkaldt efter morgenrødens gudinde og skal bringe køreglæden frem i de danskere, som elsker åbne biler, men som også ønsker sig en praktisk bil til hverdagsbrug.

Umiddelbart giver pressebillederne indtryk af en endog meget vellykket bil med rimelige pladsforhold som ellers har været forbeholdt dyrere Saab og Volvo C70. Fire personer skulle kunne finde sig til rette i den åbne vogn.

Alsidigt motorprogram
I løbet af året udvides motorprogrammet til fem varianter med ydelser fra 115 hk til 250 hk. VW understreger selv, at Eos ikke er nogen sportsvogn, men at den har et sporty udseende og sportslige køreegenskaber. Eos er helt i tråd med udviklingen på sikkerhedsområdet udstyret med styrtbøjlesystem, som kan skydes ud på under 0,25 sekunder ligesom ESP også er standard.

Priser fra ca kr. 465.000 for billigste model med 115 hestes 1.6 FSI motor.

Posted Under