Verdens dyreste Mercedes

Bilens navn er omtrent lige så langt som prisen er høj. En Mercedes 1937 540K Special Roadster blev i 2007 solgt for £3.905.000 – svarende til dengang knap 42 milioner danske kroner.

Bilen blev solgt på auktion i London hos RM Auctions. Her havde bilinteresserede velhavere fra hele verden indfundet sig onsdag 31. oktober 2007 i Battersea Park for at byde på en række klassiske Ferrarier, Porscher og Mercedeser.

Størst opmærksomhed tiltrak den sølvfarvede Mercedes sig. Sælgeren var milliardæren og Formel 1-direktøren Bernie Ecclestone, der solgte ud af sin private samling af bilklenodier.

Adgangsbilletten for at deltage i auktionen var et eksemplar af det originale auktionskatalog til 50 pund, men den slags var småpenge blandt de forsamlede. Da auktionarius nåede til lotnummer 225 – Mercedes 540K Special Roadster – begyndte en 15 minutter lang budkrig blandt interesserede.

Da hammeren faldt for tredje gang lød købesummen på knap 42 millioner kroner. Dermed er Mercedes 540K Special Roadster fra 1937 verdens dyreste Mercedes.

Mercedes-fabrikken producerede blot 406 eksemplarer af modellen, og af disse er kun 26 såkaldte Special Roadsters. Bilen blev oprindeligt fremstillet til den europæiske elite lige før Anden Verdenskrig.

Bilen blev solgt som ny i 1937 til den britiske Sir John Chubb, der ved krigens udbrud gemte bilen langt væk, fordi det ikke passede sig for en engelsk gentleman at eje en tyskproduceret bil – uanset hvor flot bilen så end var.

Bilen blev senere solgt til Studebaker-designeren Brooks Stevens i Wisconsin, hvor bilen i tre årtier stod udstillet på museum. I 1995 købte Bernie Ecclestone så Mercedes 540K og opsporede blandt andet bilens oprindelige britiske nummerplade DYX 911.

Den nye ejer, der ønskede at være anonym, kan nu glæde sig over at have for 42 millioner kroner Mercedes stående i en forhåbenligt opvarmet og tør garage. Og skulle han få lyst til en køretur lader det sig også gøre. I så fald kan køreren nyde lyden af bilens 5,4 liters motor med otte rækkecylindre, der tvangsfodres af kompressor.