Sådan får du fat i drømmebilen

Måske har du længe kigget længselsfuldt over mod naboens indkørsel efter dennes nyeste erhvervelse: en splinterny bil, der er gjort af det samme stof, som drømme er lavet af. Måske ville du ønske, at selvsamme bil stod i din indkørsel? Hvorfor ikke bevæge dig tættere på drømmen om en fantastisk bil?

I denne artikel ser vi nærmere på de muligheder, du har, hvis du gerne vil have drømmebilen hjem og bo i din indkørsel.

Tag en snak med banken om dine lånemuligheder

Ønsker du at købe drømmebilen, men har du ikke helt styr på finansieringen, kan du med fordel tale med din bankrådgiver om dine muligheder. Ofte kan du opnå ganske favorable renter i din bank, hvis du gerne vil købe en ny bil. Og du vil formentlig selv kunne vælge, om du ønsker at optage et lån med fast rente eller et lån med variabel rente.

Du skal dog huske på, at en bil – hvis den er af ældre dato – ofte falder ind under kategorien ’forbrugslån’. Dette skyldes, at modsat eksempelvis et hus, så bliver en bil ikke ved med at have samme værdi eller stiger i værdi. Nej, faktisk taber en bil med sikkerhed værdi, så snart den forlader forhandleren.

Det betyder dog ikke, at din bil falder i værdi i en rygende fart, således banken ikke vil låne dig pengene. For bilen udgør jo en værdi i sig selv og kan derved stilles som sikkerhed for lånet. Også selvom værdien skulle falde en smule.

Lån penge til din bil online

Der har formentligt aldrig været så mange muligheder for at låne penge, som der er i dag. Og nettet bugner af tilbud fra virksomheder, der gerne vil låne dig penge. Men det gælder om at sortere skidt fra kanel, så du ikke ender med en løsning, der viser sig at være for dyr i længden.

Derfor bør du gå efter lånefirmaer, der decideret specialiserer sig i billån, således du får nogle gode betingelser for dit lån. Du kan endda finde lånemuligheder, hvor du kan få et billån uden udbetaling eller lignende. Det gælder blot om at finde den lånemulighed, der er bedst for dig. Du vil dog formentligt ikke kunne få lov til at låne penge til en bil uden udbetaling, hvis bilen er af ældre dato.

Brug din gamle bil som finansiering

Har du en bil stående i garagen, som du gerne vil af med, kan det være en mulighed for dig at slå to fluer med ét smæk. For ofte vil bilforhandlerne gerne tage imod din gamle bil, når du køber en ny. Derved kan prisen på din gamle bil fungere som et afslag i prisen på den nye bil.

Du skal dog sørge for at få udført en slutseddel på din gamle bil, så du og forhandleren er helt på det rene med, hvad din gamle bils reelle pris er. Det kan nemlig komme dig til gode, hvis du fortryder dit køb, og du ønsker, at handlen skal gå tilbage.

Ved at lade din gamle bil indgå i handlen, kan du samtidig slippe for en masse bøvl, da du derved klare to handler i en omgang.