Renault Twizy kommer til byen

Renauly Twizy er en ny elbil til 65.000 kronerOm kort tid vil et helt nyt køretøj ramme de danske landeveje. Den fylder ikke meget mere end en scooter, men har plads til to personer og klarer 80 km/t – helt lydløst. Den unikke og nyskabende Twizy vil ifølge Renault blive byens nye favorit.

Elmotoren i den nye Renault Twizy sikrer en rækkevidde på op til 100 km og har man brug for at lade køretøjet op sker det i en helt almindelig stikkontakt.

Twizy, der har fire hjul og airbag, er den første Renault udstyret med baghjulstræk og med batteriet sikkert placeret midt i køretøjet har man en ekseptionel god kørekomfort og stabilitet.

Med sine blot 450 kg adskiller den sig på mange måder fra normale biler og dimensionerne på 2,3 meter i længden og blot 1,2 meter i bredden skal nok vække opsigt.

Twizy er udviklet af Renault Sport og kan modsat en scooter fås med stort “bagagerum”. Den kan udstyres med hands free telefon og fås i en masse unikke farver og udsmykninger.

Kort sagt et charmerende livsstilskøretøj, der for alvor føler sig hjemme i byen, hvor den accelerer fra næsten alle andre. Med maksimalt moment helt fra begyndelsen er den således hurtigere ud af starthullerne end en 125 ccm motorcykel.

I Danmark forventes Renault Twizy at blive sat til sal fra sommeren 2012 og til priser omkring 65.000 kr.