Premiere på ny KIA cee’d

I weekenden d. 25. og 26. august holder KIA Åbent Hus i forbindelse med lancering af den ny cee’d hatchback i Danmark.Modellen er uden tvivl en af de vigtigste for Kia i deres bestræbelser på at klare sig den skarpe konkurrence i C-segmentet;  her findes et utal af velkørende europæiske konkurrenter. Den første cee’d var en stor milepæl for KIA i Europa og anden generation af modellen er igen en banebrydende bil med styrket design og kvalitet samt optimerede motorer.

Den nye cee’d er designet, konstrueret og produceret i Europa, og den er mere avanceret, effektiv og raffineret og tilbyder endnu større køreglæde en forgængeren.  Den nye cee’d kommer til at fortsætte den originale models succes og yderligere cementere KIAs position som et af de førende bilmærker i Europa. Den ny cee’d vil kunne fås fra kun kr. 189.999,-.

Med sin længde på 4,3 m er den længere, lavere og mere elegant end den originale model, og den nye cee’d har en strømlinet silhuet, der er udformet efter omfattende tests i KIAs topmoderne vindtunnel.  Kabinematerialer i bedre kvalitet og mere hightech-udstyr sikrer, at kabinen i den nye cee’d matcher bilens ”premium” eksteriør, og alt sammen kan måle sig med de bedste konkurrenter i klassen.

Under udviklingen af den nye cee’d har KIAs ingeniører haft stor fokus på at sænke brændstofforbruget og emissionerne, uden at det måtte gå ud over motorens respons eller kraftudfoldelse.  Den nye cee’d fås i Danmark med to benzinmotorer (1.4 MPI og 1.6 GDI) og to dieselmotorer (1.4 WGT og 1.6 VGT) med ydelser fra 90-135 hk.

De opdaterede motorer giver en forbedring af brændstofforbruget på alle varianterne, og dieselversionen med 128 hk og KIAs brændstofbesparende teknologi ”Eco Dynamics” sikrer et brændstofforbrug på 27,0 km/l og CO2-udledning på kun 97 g/km.

Højdepunktet blandt benzinmotorerne er en 1,6-liters Gamma GDI-motor med den nyeste teknologi inden for direkte benzinindsprøjtning, som optimerer ydelsen (135 hk) og drejningsmomentet (165 Nm).  1.6 GDI-motoren kan kombineres med en helt ny dobbeltkoblingsgearkasse (DCT), som giver harmoniske gearskift og sikrer maksimal kørekomfort.

Sikkerheden er som altid prioriteret meget højt, og den nye cee’d er således uanset motorvariant udstyret med 6 airbags, ECS med TCS, BAS (Brake Assist System), HAC (Hill Assist System), ESS (Emergency Stop Signal) og ikke at forglemme VSM (Vehicle Steering System), der hjælper med at styre bilen på rette kurs, hvis der skulle være glat, og man har brug for at bremse hårdt op.
Desuden kan der vælges elementer som LDWS (Lane Departure Warning System), Elektrisk parkeringsbremse, HID Adaptive forlygter samt Bending Light.

Den ny cee’d er ligeledes udstyret med KIAs Eco Dynamics udstyr, der omfatter elektronisk servostyring, Eco gearskifte indikator, Eco driving light, intelligent ladekontrol, 15” hjul med Eco dæk samt en 6 trins gearkasse, for optimal økonomisk kørsel.

Den nye KIA cee´d er omfattet at KIA´s unikke fabriksgaranti på 7 års garanti/150.000 km.

Posted Under