Peugeot 208 får 5 stjerner

Alt tyder på at Peugeot 208 bliver et hit. Som den første bil i sin klasse er den blevet tildelt de maksimale 5 stjerner i Euro NCAP strenge crashtest.

Sikkerhedsmæssigt betyder det, at den nye Peugeot ikke står tilbage for selv meget større biler. Hele målet med 208 var at udvikle en bil, som var kompakt, komfortabel, økonomisk og som havde gode køreegenskaber, men uden at gå på kompromis med sikkerheden.

At forene disse kriterier i én bil var en udfordring, men markedet har taget godt i mod bilen og ifølge Peugeot er der allerede skrevet 40.000 slutsedler på bilen i Europa.

De 5 stjerner kommer efter at den uafhængige organisation Euro NCAP har introduceret nye standarder, som gør det endnu sværere at opnå de maksimale 5 stjerner i deres sikkerhedstests.

Peugeot 208 er da også den første bil i sin klasse, som opnår maksimum. Den har som standard et højt sikkerhedsniveau med ABS, ESC, 6 airbags, Isofix beslag, selealarm for fører og passagersæde, multijusterbart rat og højdejusterbare nakkestøtter både for og bag.

Også opbygningen af karosseriet bidrager til sikkerheden for bilens passagerer, hvilket fremhæves i konklusionen af Euro NCAP´s crashtest, hvor det hedder: ”Sikkerheden for voksne på forsæderne nyder godt af en god stabilitet af karosseriet.”

Peugeot 208 opnår desuden makspoint for børnesikkerhed for et 3 år gammelt barn i en fremadvendt autostol og gør det også  godt, når det gælder sikkerhed for et 18 måneder gammelt barn i en bagudvendt autostol.

De 5 Euro NCAP-stjerner er en blåstempling af 208´erens sikkerhedsniveau, både når det gælder aktiv og passiv sikkerhed. Herudover er 208 udstyret med features, som yderligere forstærker sikkerheden for føreren, bl.a. den innovative opbygning af et lille dynamisk rat kombineret med head-up instrumentering. Dette minimerer tiden, hvor føreren skal tage øjnene fra vejen for at tjekke informationerne på instrumentpanelet og giver mulighed for både at holde øje med trafikken og hastighed på samme tid.