Overvejer du at købe en elbil?

Lease en bil og bliv godt kørende

Dette indhold er sponsoreret. 

Der kører efterhånden mange elbiler på de danske veje, og der kommer flere og flere elbiler på markedet. Eksempelvis er Aiways nye elbil lige blevet lanceret. Det er hurtigt at spotte de lydløse elbiler med deres moderne og innovative design, men selvom mange har valgt at investere i den grønne og miljøbevidste løsning, er der alligevel en del, der er i tvivl om, hvorvidt en elbil skal være deres næste bilkøb. 

Hvordan fungerer en elbil?

En elbil kører udelukkende på strøm. Derfor er der ingen forbrændingsmotor, som man kender det fra benzin- og dieselbiler. I stedet har elbiler en elmotor, der oplades med strøm. Det er vigtigt at skelne mellem en hybrid og elbil, da en hybridbil både har en forbrændingsmotor og en elmotor. Der findes forskellige måder at lade sin elbil på. Du kan enten lade batteriet derhjemme ved bruge den strøm, der er i huset. Dette kaldes en AC-ladning, og tager som regel lang tid. Du kan også lade batteriet på en stander, der står forskellige steder i byerne og på motorvejene, hvis du er på farten. Dette kaldes en DC-ladning og er en noget hurtigere løsning, fordi standerne er koblet til en kraftigere strømforsyning.  

Kan en elbil dække dine behov?

Når du overvejer at købe en elbil, er det en god idé, at du sætter dig ind i dine behov, og hvilke krav du har til bilen. Først og fremmest er det vigtigt, at du tænker over dine lademuligheder. Bor du i hus, kan du installere en ladeboks, så du kan lade din bil hjemmefra. Bor du i lejlighed, har du formentlig ikke samme mulighed for en ladeboks. Du bør også sætte dig ind i, hvor langt bilen skal kunne køre på en opladning, og du skal være opmærksom på, at bilens rækkevidde påvirkes af høj fart og lave temperaturer. Vælg derfor en elbil med god rækkevidde. Det er også en god idé, at du gør dig klart, om du har brug for anhængertræk og i så fald, hvor meget det skal kunne trække. Det er nemlig ikke alle biler, der kan trække en trailer eller lignende. 

Fordelene ved en elbil 

Fordelene ved en elbil er mange. Først og fremmest er det den mest miljørigtige løsning, der findes på bilmarkedet. Derudover er opladningen også langt billigere end både benzin og diesel, så selvom elbiler kan være dyre i indkøb, er der meget at spare på forbruget, og det kan i sidste ende svare sig. Flere og flere biler med forbrændingsmotorer bliver også udfaset, og derfor er du også sikret mod fremtiden, hvis du køber en elbil. Desuden er ejerafgiften også noget lavere end andre biler.