Octavia er Årets firmabil 2014

skodaaaretsfirmabilDen nye Skoda Octavia blev kåret til Årets firmabil 2014 af Jyllands Posten og InBusiness foran en række stærke konkurrenter. Juryen testede alt fra køreegenskaber til komfort og generel brugsværdi.

Kåringen er foretaget af Jyllands Posten og sælgernes fagforening InBusiness, og juryen bestod af 2 journalister, 7 sælgere og erfarne bilister samt en ergoterapeut, der er ekspert i arbejdsmiljø. Octavia blev testet intensivt for køreegenskaber, komfort og generel brugsværdi. Octavia fik også ros for rummelighed og ikke mindst et rimeligt prisniveau.

Den billigste Octvaia fås til kr. 199.000 for en hatchback med 1.2 TSI motor, der yder 86 hk, med Active udstyr.

Har man mulighed for en firmabil fås Octavia til en attraktiv beskatning fra kr. 188.377, hvis der vælges en 1.2 TSI Hatchback med 105 hk og Ambition udstyr.

Netop Ambition udstyrsniveauet indeholder en lang række udstyrsdetaljer, der gør livet på landevejen lidt lettere og mere konfortabelt, med aircondition, varme i forsæderne, fartpilot, el-ruder for og bag, højdejusterbare forsæder, tågeforlygter samt 12V stik i bagagerummet.

For at blive Årets firmabil skal sikkerheden naturligvis være i top. Octavia har da også hele 9 airbags samt antiudskridningssystemet ESC og de innovative nyheder Multikollisionsbremse og Kollisionsforberedelsessystem som standard. Multikollisionsbremsen griber automatisk ind og bremser Octavia kraftigt ned, hvis bilen bliver involveret i en trafikulykke – eksempelvis påkørsel af et autoværn. Octavia fik også de maksimale 5 stjerner i Euro NCAPs kollisionstest.

Der findes en lang række muligheder for ekstra sikkerhedsudstyr i form af blandt andet vejbaneassistent, aktiv fartpilot og førertræthedsovervågning.

Der kører i dag 38.000 Octavia på de danske veje. Octavia, som er en af de mest rummelige og populære familiebiler i mellemklassen, blev kåret som Årets bil i Danmark i 1997. Der er globalt produceret 4 mio. Octavia, som er SKODA-fabrikkernes bedst sælgende model.