Octavia er årets bil 2014

I et stærkt felt, lykkedes det Octavia at sikre Skoda titlen som Årets Bil 2014. Det skete ved en kåring blandt motorjournalisternes forening i Danmark – MKD. Octavia vandt den spændende og prestigefyldte pris foran Mazda 3 og Peugeot 308 som de nærmeste konkurrenter.

Formand for MKD, Mikkel Thomsager, gav følgende begrundelse for kåringen af Octavia: ”Masser af plads i bagagerummet og på bagsædet. Fine køreegenskaber, godt sikkerhedsudstyr og rige muligheder for at kombinere udstyr og motorer. Og så er prisen i orden.”

Hos SKODA er direktør Henrik Blom ikke overraskende meget stolt over den flotte kåring. ”Octavia er blevet særdeles godt modtaget af vores kunder, og derfor er vi ekstra glade for, at vigtige meningsdannere som motorjournalisterne nu også peger på Octavia som en fortjent vinder titlen som Årets Bil 2014.”

Årets Bil er i øvrigt en titel, som Octavia har vundet én gang tidligere – nemlig tilbage i 1997.

Årets Bil 2014 kan fås fra kr. 199.000 for en 1.2 TSI 86 hk med Active udstyr. Octavia fås i et bredt modelprogram, der tilbyder kunderne 5 forskellige benzinmotorer og 3 forskellige dieselmotorer. Alle motorer, bortset fra 1.2 TSI 86 hk, benytter sig af GreenTec teknologien med eksempelvis start/stop-system og genvinding af bremseenergien, der forbedrer brændstoføkonomien og reducerer CO2-udslippet.

Den nye Octavia er bygget på den koncernfælles MQB platform, der har gjort det muligt for SKODAs ingeniører at arbejde med den indvendige del i den nye generation Octavia, så den nyeste model er rummelig som aldrig før. Det betyder endnu mere plads til både fører og passagerer, og et af klassens største bagagerum rummer nu helt op til 610 liter og 1.740 liter med nedfældede bagsæder. Octavia fås også som en rummelig stationcar med klassens største bagagerum til en merpris på kr. 15.000. Især rummeligheden blev fremhævet af motorjournalisterne og var en væsentlig del af motivationen bag tildelingen af titlen som Årets Bil 2014.