Mere sikre familiebiler

seatsikkerhedTendensen går i retning af stadigt mere sikkerhedsudstyr – selv i mellemklassen. Avanceret udstyr som tidligere var forbeholdt luksusbilerne, kan fås til de mindre klasser også.


Seat er blandt de producenter som tilbyder en række højteknologiske sikkerhedsløsninger, som vognbane assistance, træthedsovervågning, automatisk nedblænding af fjernlys samt en multikollisionsbremse, der for få år siden kun var at finde i luksusbilerne.

Da SEAT i januar introducerede den nye Leon var der masser af opmærksomhed på netop sikkerhedsområdet. Bilen opnåede de maksimale fem stjerner hos EuroNCAP. Og den også spækket med passivt sikkerhedsudstyr, som 7 airbags og multikollisionsbremse, som i tilfælde af en kollision, fastholder bremsen på bilen, og derved minimerer risikoen for yderligere skader på personer og køretøj. Og til landevejens langturschauffører kan sikkerhedsudstyret opgraderes med alt i det nyeste sikkerhedsudstyr. Man kan fx få et indbygget kamera, der overvåger og registrerer bilen vognbanens linjer og giver besked, hvis du er på vej over i en anden vognbane og fjernlysassistent, som automatisk registrerer en modkørende bil og selv skifter ned til nærlys.

Danskerne efterspørger sikkerhed
Hos SEAT Danmark mærker man en stigende efterspørgsel efter høj sikkerhed. Det er således ikke kun design, en effektiv motor og pris der afgør, hvilken bil danskerne vælger.

SEAT Leon kommer med syv airbags, knæ-airbag, iSOFiX og Top Tether-beslag.

SEAT Leon tilbyder desuden en række højteknologiske sikkerhedsløsninger som ekstraudstyr, der minimerer chancen for menneskelige fejl i trafikken.

Vognbane assistance
Med et indbygget kamera overvåger og analyserer bilens system linjerne i vognbanerne, så føreren kan blive advaret, hvis bilen utilsigtet er på vej over i en anden vognbane.

Træthedsovervågning
Ved konstant at registrere rattets bevægelser, foretager systemet en konstant analyse af køremønsteret og detekterer, hvis føreren ikke har den fulde opmærksomhed på vejen, eller har mistet koncentrationen. Systemet vil derfor foreslå, at føreren holder en pause.

Fjernlysassistent
Fjernlysassistenten skifter automatisk til nærlys fra fjernlys, når den registrerer lyset fra en modkørende bil. Det skifter også automatisk tilbage til fjernlyset igen, når den modkørende er passeret. Udstyret virker ved hjælp af lyssensorer placeret ved bakspejlet.

Multikollisionsbremse
Den indbyggede multikollisionsbremse er en integreret del af sikkerhedssystemet. Systemet bremser automatisk bilen efter en kollision, så farlige situationer og yderligere kollisioner bliver forhindret.