Mclaren Mercedes SLR

Mercedes er ikke just kendt for at lave lynhurtige sportsvogne, men en gang imellem skejer de ud og kræser for alle med hang til fart og dynamik. Da SLR kom til verden som en genfødt sølvpil skete det i samarbejde med McLaren, som i starten af 1990´erne skabte den ultimative superbil i McLaren F1.

Har man 9.681.000 kroner som man ikke lige kan bruge fornuftigt, så kan man erhverve sig Danmarks dyreste bil, nemlig en Mercedes-Benz SLR McLaren. Så får man til gengæld 626 hestekræfter, et uhyre moment på 780 Nm og en topfart på 334 km/t at imponere med. Accelerationen fra stilstand til 100 km/t tager blot 3,8 sekunder.

Bilen er fremstillet af Mercedes i samarbejde med Formel 1-partneren McLaren og supersportsvognen er udstyret med mågevingedøre og et karrosseri i kulfiber. Bilens karakteristiske lange front skyldes front-centermotoren, der er placeret langt bag forakslen til gavn for vægtfordeling og køredynamik.
SLR laves også som åben model – dog med lidt lavere topfart.

Man skulle måske tro, at en drømmebil som denne, aldrig ville komme på hvide plader, men ikke desto mindre er der mindst to af slagsen. Den ene tilhører Svend Melsen fra Melsen Tryk i Nordjylland. Han købte bilen i september 2005, blandt andet som blikfang for sit firma. Det andet eksemplar tilhører forretningsmanden Peter Halvorsen fra Essex Invest, som de fleste bilinteresserede vil kende fra hans engagement i DTC og ikke mindst Le Mans.

De heldige eller indviede kan få et glimt af den sorte McLaren SLR med lysbrun læderkabine til diverse DTC arrangementer, hvor den er at finde i Team Essex Invest lejren. Bilen blev modtaget af den glade ejer i agust 2006.

Mercedes-Benz laver kun 500 eksemplarer af bilen årligt, så der er rift om denne sportsvogn, omend prisen på knap 10 millioner kroner forhindrer den i at blive hvermandseje herhjemme.

Flere test viser, at det ikke bare er accellerationen som imponerer, men mest af alt måde bilen standser på igen. Takket være en automatisk hækvinge, som hejser sig automatisk fra 0-65 grader op og fungerer som en luftbremse. Dette giver øget downforce og stabilitet.

Der bygges stadig 500 eksemplarer af SLR hvert år. Ikke kun racerentusiaster står i kø, også kendisser fra film- og sportsverdenen. Listen over celebre ejere skulle således være Donald Trump, Robbie Williams, Michael Jordan, Jay Leno og vist nok også hotelarvingen Paris Hilton.

Tal og teknik
Model: Mercedes-Benz SLR McLaren
Pris: Kr. 9.681.000 ekskl. levering
Årgang: 2007
Motortype: 8 cylindre, V-form, kompressor
Brændstof: Benzin
Træk: Baghjulstræk
Slagvolumen: 5.439 ccm
Ydelse: 626 hk ved 6.500 o/min
Moment: 780 nm ved 3.250 o/min
Gearkasse: 6 trin automatisk
Topfart: 334 km/t, 0-100 km/t på 3,8 sekunder og 0-200 km/t på 10,6 sekunder
Forbrug opgivet: 6,9 km/l
Bagagerum: 272 liter
Køreklar vægt: 1.768 kg
Total vægt: 1.933 kg
L/B/H: 465 cm/190 cm/126 cm
Tankindhold: 98 liter
Konkurrenter: Bugatti Veyron, Lamborghini Murcielago