Maybach Exelero

Da man genoplivede Maybach som selvstændigt bilmærke var der for at lave den ultimative luksusbil. Med deres konceptbil Exelero har Maybach taget skridtet fuldt. En overdrevet bil på alle måder, som sjældent kommer længere end til tegnebrædtet. Men denne drømmebil er rent faktisk klar til at komme ud at køre.

Vulgær – og fascinerende
Bilen er på alle måder hentet helt fra overdrevets rækker. For det allerførste bygges vognen kun i ét eksemplar. For det andet er prisen 8 millioner dollars – før afgifter. For det tredje er bilen udstyret med racerkabine. Og til trods for at bilen vejer mere end 2,6 tons kan den køre mere end 350 km/t.  Accelerationen fra 0-100 km/t gøres lige så hurtigt som en BMW M6. Farten skyldes en tunet version af den 6 liter store V12 motor fra Maybach “almindelige” modeller, Maybach 57 og Maybach 62. Motoren yder takket været biturbo hele 700 hestekræfter.

 

Bilen blev endnu mere kendt da den havde en rolle i rapperen Jay-Z’s musikvideo til nummeret “Lost One”
Lang, lang, lang – og alligevel kun 3 døre.

Koncept og så alligevel ikke
Selvom bilen i bund og grund kun var en konceptbil, så har man alligevel valgt at få en enkelt version produceret. Og den kan ikke bare stå stille i en udstillingshal. I videoen nedenunder kan du se hvordan bilen blev testet på lukket bane – bl.a. for topfarten på 351 km/t.

Det var dæfabrikanten Fulda, som benyttede bilen til test af deres højfartsdæk.