Mærk friheden med det samme – lej en bil

Rigtig mange danskere vælger at leje en bil, når de skal på ferie, da dette giver en kæmpe frihed. Det kræver blot et par minutter ved computeren, og så står den klar til dig i lufthavnen, lige så snart du lander. Med din helt egen bil kan du vinke farvel til ukomfortable bus- og togture, og du kan helt selv disponere over din egen tid, hvilket vel i virkeligheden er det, ferie handler om – læs mere her.

Det kræver desuden ikke ret meget af dig. Vælg blot den bil, der passer til dig og din familie, og hvor der er plads til alle og alt jeres bagage. Vælg herefter en udlejer, der har kontor i lufthavnen, da det klart er det nemmeste. Man skal desuden være opmærksom på, at man skal være fyldt 21 år for at kunne leje en bil, og det er muligt, at du vil være nødsaget til at betale ekstra gebyr, hvis du er mellem 21 og 25 år.

Når man skal booke bilen online, skal man bruge et debetkort, vælge destination og angive de datoer, hvor man er afsted – og så er det sådan set bare det. Det er altså en ganske simpel proces, der ikke tager mere end par minutter, og alle vil med garanti kunne finde ud af det.

Afhentning af bilen i lufthavnen

Når du lander i den givne lufthavn efter en lang tur, og du skal hen og afhente bilen, skal du blot bruge ganske få ting.

Du skal naturligvis medbringe din voucher, som er din dokumentation for, at du rent faktisk har betalt for bilen.

Ydermere skal hovedføreren medbringe sit kreditkort, og her er det ganske essentielt, at vedkommende har nok penge til rådighed på det til at kunne dække for bilens sikkerhedsdepositum – så sørg for at få tjekket dette hjemmefra, så der ikke opstår nogle unødvendige komplikationer i lufthavnen, når man bare gerne vil afsted og have påbegyndt ferien.

Hernæst skal alle de personer, der har tænkt sig at køre i bilen på ferien, medbringe og vise deres kørekort, som selvfølgelig skal være gyldige, og som de ydermere skal have haft i minimum 12 eller 24 måneder, alt efter hvilke krav den givne udlejer har.

Til slut skal man også vise sit pas eller andet ID frem – og så er det sådan set bare det.

Da der er mange forskellige biludlejere på markedet, har disse også vidt forskellige krav, når det kommer til afhentning af bilen, og man bør derfor altid tjekke disse betingelser, inden man booker.

Giver muligheden for at køre lige derhen, hvor man vil

Hvis man eksempelvis skal på ferie i en lille by, hvor der ikke er mange transportmuligheder, og hvor man ikke blot kan gå eller cykle rundt, kan en bil være ganske belejlig. Med en udlejningsbil har man masser af frihed til at bestemme over sin egen tid, og man kan tage på tur på de tidspunkter, der passer én bedst.

Få kickstartet ferien, så snart du lander i lufthavnen, og lej bil.