Hyundai I20 1.25 Classic – test

Naturligvis er det med en vis skepsis at man modtager pressemeddelelser fra diverse producenter, som i sagens natur alle skal lovprise og fremhæve deres nye bilmodeller frem for andre. Således havde vi også forventet at den nye Hyundai I20 ikke helt kunne leve op til lovprisningerne i salgsmaterialet. Men det kunne den og bilen blev en på alle måder positiv oplevelse i testugen.

Blød og rund.

De dårlige selskab
Uden at genere nogen, kan man roligt sige at en del af asiatiske bilfirmaer ikke helt lever op til europæisk standard. Det er der sådan set ikke noget at sige til da mærker som Kia og Hyundai tidligere alene har kunnet konkurrere på prisen. Som vi spåede for et par år siden, så ville disse producenter med tiden få højnet kvaliteten og dermed også tilliden til mærket. Som VW gjorde det med Skoda i 1990´erne. Idag rynker ingen på næsen af en person, der køber en Skoda, selvom man i 1980´erne var rent til grin når man kørte rundt i en Skoda 120 LS. Vi skal være de første til at indrømme at Hyundai for 5-6 år siden ikke var kendt for høj kvalitet eller komfort. Men meget er ændret og med den nye I20 viser Hyundai præcis hvor langt man er kommet.
Bagruden på bagerste sæde er vel høj og tager lidt af udsigten

Motor
Fabrikken lover 19,2 km/l ved blandet kørsel, men det kunne vi ikke opnå. Vi kan faktisk ekstremt sjældent køre lige så langt som producenterne lover. Vi kom ud med 15,5 km/l i testugen og det er godkendt. Ikke mindst fordi den lille motor på blot 1,25 liter yder 78 heste og føles betydeligt større i bilen. Den passer rigtig godt og gearingen er letgående og passende høj, selvom vi gerne så et 6. gear til motorvejen. Pyt, vi kan ikke få det hele.
Dansk sommer er skønt – men man savner aircon på varme dage.

3 eller 5 døre
Hyundai i20 5-dørs blev introduceret på det danske marked i starten af marts måned og et par måneder senere kom den flotte 3-dørs model. Vi må – bilens flotte udseende til trods – erkende at vi klart vil anbefale 5-dørs udgaven; det er mere praktisk, hvis man ofte kører med passagerer på bagerste sæderække. Er man to personer i husstanden så er 3-dørs udgaven rigeligt. På bagsædet er pladsen kneben for voksne, særligt i hovedhøjden, så det bør man også tage med i overvejelserne, hvis man er en familie med vokseværk og halvstore børn; så må man op i Hyundai I30 istedet.

Sikkerhed
Det er godt at Hyundai har kommet ESP som standard og 6 airbags er også godkendt.
Bilens forsæder er udstyret med aktive nakkestøtter, sikkerhedsselestrammere foran, ISOFIX beslag og selealarm på alle 5 pladser. Derudover har Hyundai i20 ESP som standard i alle varianter og ABS bremser med EBD (elektronisk bremsekraft fordeling).
Mitderkonsollen er overskuelig med et fint cd-anlæg.

Komfort
Ingen af de personer vi fragtede rundt i bilen i testugen kunne gætte prisen rigtig. De skød alle på at var en bil i 200.000 kroners klassen. Og vi kan sagtens forstå dem, for dørene smækker som i en Toyota og plastkvaliteten er som i en bedre Opel. Sæderne støtter rigtig godt; ja faktisk mindes jeg ikke at have siddet bedre i nogen bil til under 200.000 kroner.

Udstyret
Vi er på mindste model og ringeste udstyrsvariant, men det er ikke decideret dårligt af den grund. Her er CD/MP3 afspiller, USB stik til iPod, centrallås, elbetjente ruder og elbetjente sidespejle.
Bagagerummet er på 295 liter og rummer fint en barnestol.

Det bedste til sidst
Med denne indstigningsmodel til lige under 125.000 bør Hyundai kunne skabe ravage i klassen; der er simpelthen utrolig meget bil for pengene og en kvalitetsfølelse, som var det en meget dyrere bil. Vi savner reelt kun to ting i testugen; aircondition og fjernbetjening af centrallåsen. Begge ting er med i næste udstyrsniveau kaldet Comfort og det virker umiddelbart som det bedste valg. Prisen stiger ganske vist til 149.995 men så får man lige et par ekstra døre med i prisen foruden aircon, infocenter, fjernbetjening af centrallås, sædevarme og 4 x el-ruder.

Og så  har vi gemt det bedste til sidst; bilen kommer nemlig med 5 års fuld garanti uanset kilometerantal. Det er aldeles fremragende og med til vi giver bilen en klar anbefaling og 5 stjerner med på vejen.