Honda Stream

Hvad gør man hvis man er far, mor og fire børn i familien? For år tilbage var løsningen et folkevognsrugbrød eller anden bil der nærmer sig kravet om stort kørekort. I takt med at børnefamilierne er vokset, så er bilproducenterne fulgt med og har gennem de seneste år tilbudt stadig flere modeller med ekstra sæderækker og god plads, de såkaldte MPV-modeller.

De første versioner var typisk noget højere end almindelige biler og gav derfor et noget busagtigt præg, også hvad angik køreegenskaberne. Gode råd for familiefaderen, som havde lyst til en bil, der kunne køre om hjørner og ikke bare hente børn i dagpleje eller fragte cykler til sommerhuset. Med Stream forsøger Honda at lave en MPV med personbilens køreegenskaber. Bilen er ikke helt så høj som sine konkurrenter og virker mere som en stor, let forlænget stationcar. Ved første øjekast kunne den da også godt forveksles med Hondas egen accord  i stationcar, men så får man øje på den ekstra sæderække bagerst.

Jeg har kørt en kortere tur i bilen (en 2.0 med 156 HK) og havde jeg fire børn eller permanent behov for at være 5-6 personer i bilen, ville jeg helt klart medtage Stream i mine overvejelser. Den kører godt og motoren klæder bilen, så man hele tiden har fornemmelsen af overskud.