Historisk racer fra 1914

Den ligner noget fra en tegneserie, men den er god nok; Opel sender en historisk racerbil fra 1914 til Danmark for at deltage i Copenhagen Historic Grand prix.


Fra en tid hvor sikkerhedsudstyret var læderhjelm og briller, har Opel passet rigtig godt på en historiske racerbil fra 1914. Anledningen til besøget er Copenhagen Historic Grand prix, der finder sted i København den 3. til den 5. august 2012.

Opel sørger for et af højdepunkterne i form af racerbilen fra året hvor 1. verdenskrig brød ud. Slagvolumen er på imponerende 12,3 liter og den præsterer en ydelse på 260 hk.

Bilen har iøvrigt været i Danmark tidligere i forbindelse med Fanøløbene, der blev afviklet på Fanø strand. Opel vandt dette løb to gange og ikke mindst derfor giver det god mening at lade den køre nogle opvisningsomgange under Copenhagen Historic Grand prix, der er den største historiske motorsportsbegivenhed på dansk jord.


En tegneseriebil – som rent faktisk findes.

Topfarten på Fanøs sandstrand var 189,2 km/t, da Opel fabrikskøreren Carl Jørns kørte stærkest.

Foruden den imponerende racerbil, vil en række mærkeklubber vise historiske Opel biler med klassikere som GT, Manta og Kadett under arrangementet i Fælledparken.