Gulfstream 550

Sig navnet Gulfstream og flyentusiaster vil straks vide, at vi her taler om noget af det ypperste inden for luksuriøse jetfly til fortravlede forretningsfolk og millionærer.

I Oliver Stones film Wall Street fra 1987 forsøger børshajen Gordon Gekko at forklare den unge protege Bud Fox i skikkelse af Charlie Sheenhvad penge handler om:

“I‘m not talking about some $400,000 working stiff flying first class and being comfortable, I’m talking liquid, rich enough to own your own jet, rich enough not to waste time.

Og netop et privat jetfly har været drømmen for mange forretningsfolk og millionærer.

I en lang periode har mangemillionærernes foretrukne transportmiddel været et privat jetfly fra Gulfstream, der tilbyder en helt unik og komfortabel rejseform.

Gulfstream 550 er en videreudvikling af G500, som også kaldes Gulfstream V. Modellen blev introduceret på markedet i 2003 og satte nye standarder for transport i luften. Flye udmærker sig blandt andet ved sin ekstremt lange rækkevidde på mere end 12.500 km, der gørdet muligt at komme rundt overalt på kloden. Gulfstream 550 er dermed et af de private jetfly som har længst rækkevidde.

Topfarten for en Gulfstream 550 er 940 km/t og cruisefarten er lige godt 900 km/t og som ejer kan man få indrettet flyets kabinehelt efter eget valg og ønsker. Kabinen rummer op til 19 passagere, men man kan også gøre stolenebredere og gøre plads til opredninger til de lange stræk.

Kabinen har en højde på 1,88 meter og er dermed stor nok tilat de fleste kan stå oprejste og bevæge sig frit rundt i modsætning til mindre jetfly.

Kabinelængden er hele 15,3 meter og den totale længde lige under 30 meter. Det store fly har plads til 1-2 piloter og yderligere et par besætningsmedlemmer.

Blandt konkurrenterne til en Gulfstream 550 er Airbus Corporate Jet, Boeing Business Jet og Bombardier Global Express.

Basisprisen for et fuldt udstyret fly var oprindeligt 44 millioner dollar, men flyet kan i dag erhverves brugt til under 33 millioner dollar.