Gode ideer til børne-underholdning på lange køreture

En lang biltur kan desværre ikke undgås i ind i mellem – heller ikke, når man har børn. Det kan blive en særdeles lang tur, hvis børnene keder sig undervejs. Her bliver de ofte mugne og tvære, hvilket blot skaber en dårlig stemning i bilen. Men du kan her få gode idéer til børne-underholdning til jeres næste lange køretur.

Pak snacks i pillebokse

Du kan med fordel pakke børnenes snacks i pillebokse. Ved at gøre dette gør du det til en leg at spise snacks, og du minimerer risikoen for snacks spredt udi hele bilen. Du kan f.eks. putte chokoladeknapper, vingummibamser, lakridser, nødder, rosiner i.

Se film på en iPad

En sikker vinder, når det kommer til børne-underholdning, er film. Der findes et væld af forskellige film, som kan downloades på en iPad. Herefter kan børnene se præcis den film, de ønsker – også selvom der ikke er internet tilgængeligt. Du skal blot sørge for at hente filmene ned på iPad’en, når I har internetforbindelse. Du kan finde brugte iPads her og gør bilen til en biograf.

Vælg musik I kan synge med på

Tiden flyver afsted, når man har det sjovt, og det er supersjovt at synge. Derfor kan du med fordel vælge musik til køreturen, som hele familien kan synge med på. Dette kan enten være populære børnesange, sange fra MGP eller filmsoundtracks.

Leg 20-spørgsmål legen

En velkendt leg er 20-spørgsmål legen. Her skal man tænke på en person, et sted eller en ting, hvorefter de andre i bilen skal gætte det. Det gættes ved at man på skift stiller spørgsmål, der kan svares med”ja” eller ”nej.” I kan gøre legen mere spændende ved at sætte præmier på højkant såsom slik.

Brug bilruderne som tavle

Det er ikke mange, der er klar over det, men du kan faktisk bruge bilruderne som en tavle. Ved at bruge whiteboard-tuscher kan børnene tegne på ruden, som efterfølgende kan gøres rene med en handske eller vaskeklud. Det er ideelt at spille spil som kryds og bolle eller hangman. Husk at eftertjekke, at der anvendes whiteboard-tuscher på ruden.

Leg med alfabetet

Er børnene store nok til at have styr på alfabetet, findes der mange sjove lege med det. I kan f.eks. lege en leg, hvor I bliver enige om et emne. Dette kan være pigenavne, drengenavne eller dyr. Herefter skal I blive enige om et bogstav. På skift skal I eksempelvis sige et pigenavn, der starter med P. Kan man ikke komme på et nyt pigenavn, når det bliver ens tur, ryger man ud af spillet. Den sidste, der står tilbage, har vundet legen.

Virtuel gemmeleg

Man kan sagtens lege gemmeleg, selvom man sidder i en bil. Her er det blot fantasien, der skaber en virtuel gemmeleg. Børnene vælger et sted i huset derhjemme, hvor de ønsker at gemme sig. Man kan gemme sig overalt i huset, uanset størrelsen på stedet. Herefter gælder det for de andre i bilen at gætte, hvorhenne personen befinder sig ved at stille spørgsmål, der kan svares med ”ja” eller ”nej.” Når gemmestedet er blevet gættet, er omgangen slut, og en ny startes.