Citigo til under 85.000 kroner

ŠKODA Citigo er blandt landets billigste biler, med en introduktionspris på 84.900 kroner.

Der er altid kamp om at tilbyde kunderne en billig bil, men at Skoda kan sælge Citigo til så lave priser, bør få konkurrenterne til at reagere. Ikke mindst fordi aircon kan tilkøbes for blot 5.000 kroner, så man kan få en kølig sommerbil til blot 89.900 kroner.

Naturligvis er det ikke en lukusbil, man får for pengene, men selv i billigste model med 3 døre og 60 hk, får man en hel del udstyr i form af fjernbetjent centrallås, højdejusterbart førersæde, sikkerhedssystemet City Safe Drive, el-ruder foran, radio m/CD og AUX indgang til din iPod.

Finansiering og forsikring
Citigo kan finansieres for kun 975 kr. pr. måned og ŠKODA kan tilbyde en attraktiv forsikring. Er man blandt de første 300 Citigo kunder, kan man benytte sig af forsikringstilbuddet med en særdeles attraktiv 1. års præmie på 1.495 kr.

Bilen kommer med et hav af udstyrspakker, som man kan kombinere og det giver ret frie muligheder for at skræddersy sin egen model efter temperament og pengepung.

Sikker bil
Alle Citigo har nødbremsesystemet City Safe Drive og antiudskridningssystemet ESP som standard. City Safe styres gennem en laser, der rækker 10 meter frem, og stopper bilen, såfremt der er en forhindring foran bilen ved hastigheder under 30 km/t. Citigo har endvidere indbyggede nakkestøtter i forsæderne, der udover det rent sikkerhedsmæssige også er med til at fremhæve bilens nutidige design.

Citigo opnåede de maksimale 5 stjerner i Euro NCAP sikkerhedstesten og har selealarmer på alle 4 sæder, hvoraf de forreste også har akustisk alarm.

Motorer
ŠKODA Citigo introduceres med to motorer med henholdsvis 60 hk og 70 hk. Begge bygger på den nye 3-cylindrede 1.0 benzinmotor med ŠKODAs GreenTec teknologi, der får bilen til at køre længere på literen ved hjælp af det smarte start/stopsystem og dæk med lavere rullemodstand. Citigo med 60 hk har en maksimal hastighed på 161 km/t, et maksimalt moment på 95 Nm i omdrejningsintervallet 3.000-4.300 omdrejninger/min. og kører op til 24,4 km/l og har et CO2 udslip på 96 g/km.

Varianten med den større 75 hk motor kan køre op til 172 km/t og er forsynet med samme moment. Den kører op til 23,8 km/l og udleder 98 g/km. Ved introduktionen fås Citigo med manuelt gearskifte, men senere vil man kunne få automatgear.