Chevrolet Trax

Chevrolet byder nu ind på markedet for kompakte SUV med deres helt nye Trax-model, som får verdenspremiere på Paris Motorshow.

Selvom modellen er helt ny, så bygger den på en tradition som blev grundlagt helt tilbage i 1935, da Chevrolet introducerede den første model af deres Suburban Carryall, som var datidens svar på en SUV.  Med således over 75 års SUV erfaring i bagagen indtræder Chevrolet nu for første gang den kompakte SUV klasse med Trax.

”I mange årtier har Chevrolet været kendt for sine driftsikre og alsidige SUV’er. Trax vil levere på alle de traditionelle Chevrolet værdier og mere til. Det er en moderne, alsidig og brændstoføkonomisk kompakt SUV, der tilbyder en personbils køreegenskaber samt 4-hjulstræk,” udtaler Susan Docherty, Direktør for Chevrolet Europa. ”Trax er det moderne udtryk for en af Chevrolets kernekompentencer; at producere og sælge imponerende SUV’er,” afslutter Docherty.

Bilen måler 4.24 meter i læængden, 1.77 m i bredden og tilbyder et sporty og muskuløst design, der signalerer dynamik, alsidighed og styrke. Den iøjefaldende todelte frontgrill, med logoet i midten, identificerer straks Trax som et medlem af Chevrolet familien.

Trax har tilstrækkelig plads til at 5 personer kan nyde den høje siddestilling, som en SUV tilbyder. Selvom Trax er en SUV af betegnelse, så har den en personbils dynamiske køreegenskaber med muligheden for off-road egenskaber, hvis det er nødvendigt.

Motorudvalget inkluderer en 1.4 liters turbo benzin, en 1.6 liters benzin og en 1.7 liters turbo diesel. 1.4 liters motoren fås med en 6-trins manuel gearkasse, 140 hk (103 kW) og et maksimalt drejningsmoment på 200 Nm. 4-hjulstrækket er tilgængeligt på 1.4 og 1.7 varianter. 1.7 liters diesel motoren tilbyder 130 hk (96 kW) og et maksimalt drejningsmoment på 300 Nm. Alle motorer med manuel transmission kommer med Start/Stop funktion. Ved både 1.7 og 1.4 er der mulighed for 6-trins automat gearkasse.

Trax leverer et interiør med smarte detaljer, der suppleres af nyttige funktioner, hvilket giver såvel fører som passagerer en fuldendt bruger- og køreoplevelse.

Udover et 358 liters bagagerum er der mange andre funktionelle opbevaringsmuligheder. Sammen med 60/40 split bagsædet tilbyder Trax et passagerforsæde, som kan foldes helt fladt, hvilket giver yderligere fleksibilitet – i alt 8 sædekombinationer kan vælges.

På de højere trin vil Chevrolet MyLink være standard. Dette infotainment system, kan integrere indhold fra smartphones til en 7” farve touch-skærm. MyLink indeholder en navigations app, som kan downloades til kompatible smartphones.

Som standard vil en række af passive og aktive sikkerhedssystemer sikre, at passagerne beskyttes effektivt i tilfælde af en ulykke. Trax vil blive udstyret med 6 airbags, Elektronisk stabilitetskontrol (ESP), Hill Start Assist (HSA), Traction Control (TC), ABS med elektronisk bremsefordeling. Trailer Stability Assist (TSA) og Hill Descent Control (HDC).