BMW 5 serie runder 1 million solgte

bmw5serieDen nye BMW 5-serie må siges at være en succes. Siden introduktionen er der blevet afleveret nøgler til mere end én million kunder over hele verden. Salget fordeler sig på 5-seriens tre varianter; sedan, touring og Gran Turismo.

Den konstante udvikling medfører at man fra juli måned vil kunne opleve alle tre modeller i lettere opdaterede versioner. Kendetegnene for de nye modeller er dynamik, komfort, effektivitet, design og innovation.

På BMW 5-serie Sedan og Touring er der tilføjet konturlinjer omkring BMW nyrerne og nye luftindtag. Bagskærmen og baglygterne er ligeledes fornyet, alt sammen for at understrege det sportslige design. Indvendigt er der også små designændringer, blandt andet har iDrive kontroldisplayet fået kromliste og handskerummet er blevet større.

BMW 5-serie Gran Turismo har en opdateret front og nydesignet bagende, som skaber en længere og lavere profil. Dette giver samtidig plads til en udvidelse af bagagerummet med hele 60 liter, så det nu rummer 500 liter.

Der er nye farvemuligheder både udvendigt og indvendigt for alle modeller.

Der er også sket en overhaling af motorprogrammet, hvilket betyder optimeret brændstof-forbrug. Alle modeller opfylder allerede kravene til EU6, som først træder i kraft til september 2014.

Alle dieselmodeller er som standard udstyret med BMW BluePerformance-teknologi. Som tillæg til Brake Energy Regeneration, automatisk start/stop-funktion, gearskiftindikator og ECO PRO-mode inkluderer BMW EfficientDynamics nu også en ”coasting”-funktion (gælder modeller med automatgearkasse), som afbryder transmissionen så snart føreren slipper speederen ved en hastighed mellem 50 og 160 km/timen. Dette tillader bilen at ”glide” hen ad vejen uden motorbremse og med minimalt brændstofforbrug.

Den nye BMW 5-serie byder velkommen til en ny motorvariant: BMW 518d, med en firecylindret dieselmotor med BMW TwinPower Turbo og 143 hestekræfter, som kan bestilles til Sedan og Touring. Bilen kører 22,2 km per liter diesel og udleder kun 119 g CO2 per kilometer.

Topmodellen BMW 550i er udstyret med en V8 motor med BMW TwinPower Turbo og 450 hk.

Motorprogrammet i Sedan og Touring indeholder nu fire benzin (520i, 528i, 535i og 550i) og fem dieselmotorer (518d, 520d, 525d, 530d og 535d) samt to BMW M Performance biler: BMW M550d xDrive Sedan og BMW M550d xDrive Touring. For Gran Turismo er der to benzinudgaver (535i og 550i) og tre diesel (520d, 530d og 535d).

Xenon-lygter er standard på alle tre modeller, mens adaptive LED forlygter indtager en plads på ekstraudstyrslisten for første gang sammen med LED tågelygter.

På ekstraudstyrslisten finder man også Comfort Access-systemet, som åbner bagklappen ved en simpel bevægelse af foden under bagklappen og BMW Night Vision-systemet, som genkender både mennesker og dyr i mørket.

Ved samme lejlighed opdateres den nuværende BMW M5 med nye M detaljer og ligeledes nye farvekombinationer. BMW M5 har en 4,4-liters V8 motor med M TwinPower Turbo og imponerende 560 hestekræfter.

Priserne på alle de nye modeller vil være klar i juni måned.

Posted Under