Bilsalg i kraftig stigning

Februar måned bragte godt nyt med sig for landets bilforhandlere. Bilsalget er nemlig i kraftig stigning med over 14.000 solgte nye biler i februar. Det oplyser De Danske Bilimportører.

Til trods for de seneste tids rekorder, fortsætter bilsalget med at sige. I februar voksede salget af nye personbiler med 22,5 procent sammenlignet med samme måned sidste år. Med 14.180 nye biler er februarsalget næsten fordoblet siden 2009.

Hvor salget af personbiler steg flot, kunne varebilssalget ikke præstere samme vækst. Her steg salget 2,6 procent og der rullede i alt 1.723 nye varebiler ud fra bilforhandlerne i februar.

Umiddelbart ser det altså ud til, at danskernes kraftige appetit på biler fortsætter i 2012.

“Det er meget imponerende salgstal vi ser i februar, men både skudåret og ikke mindst det politiske indgreb på leasingområdet sidst i februar har set et tydeligt præg på statistikken og er med til at forklare den meget kraftige vækst i forhold til februar sidste år. Men selv når vi ser bort fra, at februar havde en ekstra dag og, at leasingindgrebet fik rigtigt mange til at handle bil i uge 8, er der fortsat tale om et marked på et historisk set meget højt niveau. Det bekræfter, at den stabile og positive udvikling vi så i januar fortsætter,” siger Tejs Lausten Jensen, der er chefkonsulent hos De Danske Bilimportører.

Han forventer at salget også i de kommende måneder vil være positivt, om end det fortsat vil være påvirket af eftervirkningerne af leasingindgrebet.

”Vi vil fortsat se en påvirkning fra leasingindgrebet i de kommende måneder og indgrebet vil muligvis også sænke leasingandelen en lille smule, men overordnet set forventer vi ikke et markant ændret marked. Der er fortsat en betydelig efterspørgsel efter især lidt mindre biler, med god brændstoføkonomi, og derfor forventer vi at salget vil udvikle sig stabilt i de kommende måneder,” siger Tejs Laustsen Jensen.

Varebiler i lille fremgang
Også salget af varebiler kravlede opad i februar. Salget steg med 2,6 procent i forhold til januar sidste år.

“Varebilmarkedet udvikler sig helt som ventet. Vi ser mere begrænsede vækstrater end sidste år, men markedet er blevet bygget op efter krisen og vokser nu fra et mere naturligt niveau. Det er et rigtigt positivt tegn for økonomien og signalerer forsigtig optimisme ude i de små- og mellemstore virksomheder,” vurderer Tejs Laustsen Jensen.